preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brezovica

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zašto treniram hrvanje
Autor: MARINA UVALIĆ, 24. 2. 2016.

 Prije dvije godine počeo sam trenirati hrvanje. Na prvi sam trening krenuo iz znatiželje i jako mi se svidjelo. Treniram četiri puta tjedno. Treninzi nisu laki i moram se puno truditi. Hrvanje je sport snage, ali ne samo snage... Hrvanje me podsjeća na šah jer u svakom trenutku moram razmišljati o sljedećem potezu.

 Hrvački dvoboj sadrži dvije borbe i svaka traje oko dvije minute. Sigurno mislite da je to jako kratko! No, varate se! U te dvije minute mi hrvači se pošteno umorimo. Moj trener u HK Hrvatski Dragovoljac  je prof. Darko Rogalo koji velik dio svog života posvećuje radu s mladim hrvačima. Jako mi se sviđaju putovanja s klubom. Često idemo gledati nastupe poznatih hrvatskih hrvača. Hrvatska ima puno uspješnih hrvača kao što su braća Žugaj, Dominik Ethlinger, Božo Starčević i dr. Putujemo na mnoge turnire i natjecanja.

 Dosad smo bili u mnogim gradovima Lijepe Naše, ali i u susjednim državama. To je neprocjenjivo iskustvo. Osim izvrsnih rezultata, na tim putovanjima stječemo i poznanstva te se družimo s ostalim sportašima. Na osnovu postignutih rezultata možemo si osigurati desetodnevno ljetovanje na moru u sportskom kampu, što nam je dodatni motiv. 

Lovro Čović, 6. d

Hrvači s profesorom Darkom Rogalom


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju