preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brezovica

Login
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Orašar
Autor: Snježana Grgec, 2. 12. 2019.

Posjet KD Vatroslav Lisinski

 U utorak 19.11. 2019. učenici šestih razreda i Posebni razredni odjel prisustvovali su koncertu pod nazivom Orašar u KD Vatroslav Lisinski. 


  Prije koncerta organizirano je druženje s glazbenicima tijekom kojeg su učenici mogli isprobati sviranje na raznim glazbalima te razgovarati s glazbenicima koji ih sviraju.

  Edukativni koncert temeljen je na poznatom baletu Petra Iljiča Čajkovskog a cilj mu je bio upoznati učenike sa formom baleta kroz najpoznatije ulomke odnosno baletne brojeve. 

Plesne točke izvodili su učenici Plesne škole Silvije Hercigonje a pratio ih je simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.

Učenici su mogli vidjeti kako započinje radni dan balerine, koje vježbe izvode, kako izgledaju i kako se zovu pojedine plesne figure.

    Od ulomaka gledali su najpoznatije plesove iz Orašara: Arapski ples, Ruski ples, Ples šećerne vile, Kineski ples te Valcer cvijeća koji su plesači izveli svi zajedno plešući kroz cijelu dvoranu.

 

Svrha odlazaka na ovakve i slične koncerte razvijanje je navike posjećivanja glazbeno-kulturnih događanja te upoznavanje s najvećim djelima glazbene prošlosti i sadašnjosti. 

 

Jana Bosanac, prof.

 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju